Burj Khalifa

In Dubai houden ze van groot, groter, grootst en dan het liefst alles in de overtreffende trap. Daarom hebben ze ook het hoogste gebouw ter wereld en misschien ook wel het duurste; de totale bouw van Burj Khalifa (de Khalifatoren) kostte zo’n 1,3 miljard euro en het totale project “Downtown Dubai”, de gloednieuwe wijk in de stad, heeft zelfs ongeveer twintig miljard euro gekost! De Burj Khalifa is ontworpen naar het voorbeeld van de woestijnbloem Hymenocallis, meet maar liefst 828 meter en is daarmee verreweg ’s werelds hoogste gebouw. Maar het heeft nog meer records op zijn naam staan; de hoogste moskee ter wereld (158 e verdieping), het hoogste restaurant, het gebouw met de meeste verdiepingen (160) en de snelste lift ter wereld! Het uitzicht vanaf de top is dan ook magnifiek en jij kunt daar ook van genieten!

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Omhoog

Het is een belevenis om de nieuwe wijk Downtown Dubai te verkennen. De Burj Khalifa ligt in het centrum daarvan, maar je vindt er bijvoorbeeld ook het gigantisch grote winkelcentrum Dubai Mall waar je uren en uren kunt shoppen. Wil je de toren bezoeken, dan heb je een aantal mogelijkheden. De goedkoopste manier is de lift te nemen naar “At the Top”. Eenmaal boven heb je uiteraard een onvergetelijk uitzicht. Maar je kunt er ook de schetsen bekijken van het ontwerp van het ingenieuze gebouw. Ze hangen in de gang die naar de uitgang leidt. Vanaf het uitzichtplatform op de 124 e verdieping van Burj Khalifa heb je een fenomenaal uitzicht over de stad. Tickets moet je (ruim) van te voren reserveren en kosten ongeveer 20 euro per persoon. Openingstijden zijn dagelijks vanaf 10.00 uur, van zondag tot en met woensdag tot 22.00 uur en donderdag, vrijdag en zaterdag tot middernacht. Er zijn twee soorten tickets. Gereserveerde tickets zijn het goedkoopst en dan weet je zeker dat je omhoog kunt: 100 AED en 75 AED voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Kom je aan de balie een ticket kopen dan ben je duurder uit; 400 AED voor iedereen vanaf 4 jaar. Kijk voor meer informatie op http://www.burjkhalifa.ae/en/ObservationDeck/TicketInformation.aspx .

Een andere mogelijkheid om naar het restaurant te gaan op de 122 e verdieping. Bij At.mosphere Bar and Lounge kun je heerlijk eten met een fantastisch uitzicht. Nadelen zijn dat je minimaal 450 AED per persoon moet besteden (=ong. 100euro).

Is geld geen issue voor je, neem dan een kamer in het Armani hotel op de 38 e en 39 e verdieping. Luxe en comfort en alles ontworpen door de wereldberoemde ontwerper Giorgio Armani.