Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Ook aan het strand zijn de prachtige gebouwen te zien

Jumeirah Beach is het brede, verblindend witte zandstrand dat genoemd is naar het gelijknamige district in Dubai. Het ligt ten zuidwesten van het historische deel van de stad en loopt helemaal langs het stuk waar de verbinding met het wereldberoemde Palmeiland is . Aan strand en de Jumeirah Road staan talloze indrukwekkende hotels, resorts en woontorens, waaronder het beroemde Burj Al Arab hotel, het Jumeirah Beach Hotel, het Wild Wadi Water Park en de oude stad Madinat Jumeirah, een hotel en winkelcomplex. Grote delen van het strand maken deel uit van een resort of horen bij een hotel, maar er zijn ook openbare gedeelten zoals Jumeira Beach Park en Al Mumzar Beach Park.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Zonvakantie op Jumeirah Beach

Jumeirah Beach is het mooiste strand van Dubai en wordt veelal ook aangemerkt als het mooiste strand van de Verenigde Arabisch Emiraten. Het strand leent zich dan ook uitstekend voor een decadent luxe strandvakantie want waarschijnlijk heb je nergens meer zonuren dan hier! Maar ook allerlei soorten watersport worden hier uitgebreid beoefend en aangeboden. Ook de inwoners van Dubai zelf zijn er gek op. Duiken, snorkelen, catamaranzeilen, kitesurfen, waterskiën, noem maar op.

Onderwaterwereld

De onderwaterwereld van Dubai telt niet als één van de mooiste duikplekken op onze aarde, maar toch kun je er mooie duiktochten maken. Bij Jumeirah Beach en bij Jebel Ali zijn een aantal bekende duikplekken met kunstmatige riffen en volop zeeleven. Ook is er een catamaran gezonken. Het water is heerlijk van temperatuur en meestal ook wel helder, soms kan het vanwege werkzaamheden aan de kunstmatige eilanden echter wel eens wat troebel zijn, omdat er dan veel zand in het water terecht komt.

Beachclubs

Elk hotel en resort heeft een uitgebreide eigen beachclub. Je hebt dan ook genoeg mogelijkheden om de eventueel benodigde uitrusting en apparatuur te huren. Bovendien zijn er ook instructeurs die je kunnen leren duiken, surfen, zeilen etc.

Jumeirah Beach

Je kunt ook prima duiken aan het Jumeirah Beach