Safa Park

Safa Park

Het 64 hectare grote Safa Park

Heb je even genoeg van de stadse drukte? Duik dan het Safa Park in! Het is een prachtig, groot park (maar liefst 64 hectare), gelegen langs de Sheikh Zayed Road. Weelderig groene gazons, tuinen, watervallen, speeltuin en sportvelden; er is genoeg ruimte om heerlijk te ontspannen of sportief bezig te zijn.

Geschiedenis

Het park, dat ligt tussen de Al Hadiqastreet, 55th Stree, Als Wasl Road en Sheikh Zayed Road, was vroeger nog onbebouwd gebied. In 1975 werd met de eerste aanleg begonnen maar in die tijd zochten illegale immigranten uit Zuid Azië er hun toevlucht en bouwden hutjes zonder sanitaire voorzieningen. In eerste instantie werden deze bewoners getolereerd, omdat men behoefte had aan arbeidskrachten. Later kregen deze mensen wel amnestie maar werden wel verzocht/verplicht dit gedeelte te verlaten.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

In 1984 werd met de eerste renovatie van het park begonnen. Later vond er nog een renovatie plaats in de jaren 1989 – 1992 en werd het park voorzien van een overdekte speeltuin en sanitair. Vandaag de dag is het een prachtig park met 3 vijvers, veel verschillende soorten bomen en planten en het is een toevluchtsoord voor zo’n 200 vogelsoorten.

Bezoek het Safa Park

Safa Park

Een van de waterfallen in het Safa Park

Het Safa Park heeft 4 ingangen en ruim voldoende parkeergelegenheid, hoewel het op donderdag- en vrijdagavond behoorlijk druk kan zijn. De toegang tot het park kost 3 AED per persoon. Je kunt dan de hele dag lekker in het park zitten, de speeltuin in gaan , rondwandelen, gebruik maken van de volleyball, basketball, voetbal of tennisfaciliteiten, rondvaren in een bootje of op het treintje stappen dat door het park rijdt. Daarnaast is er ook een mooi pad voor hardlopers, dat ruim 3 km lang is en vol met bomen staat waardoor het schaduwrijk is. Er is ook een speciaal gedeelte voor vrouwen en op dinsdag is het park alleen toegankelijk voor vrouwen en kinderen. Op zaterdag wordt er een vlooienmarkt gehouden bij de ingang aan de Sheikh Zayed Road.