Auto huren Dubai

auto huren dubai

Geniet van de vrijheid die een auto je geeft.

Hoewel het openbaar vervoer in Dubai perfect geregeld is, kan het soms best fijn zijn om zelf over een auto te beschikken, zeker als je ook de omgeving wilt verkennen. Er zijn talloze autoverhuurbedrijven, op het vliegveld en in de stad, waar je voor een zacht prijsje heel eenvoudig een auto kunt huren, het is zelfs mogelijk om een auto met bestuurder te huren!

De wegen in Dubai

auto huren dubai

Vermijd de drukke ochtend en avond spits

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Houd er rekening mee dat men in Dubai soms behoorlijk hard rijdt en dat het verkeer op de drukke wegen nogal chaotisch kan zijn. Vermijd de ochtend- en de namiddagspits als het even kan, anders kom je terecht in de ene verkeersopstopping na de andere. Kom je toch in een chaotische, drukke situatie terecht; blijf vooral rustig en laat je niet op stang jagen!

Ook de wegbewijzering kan nogal verwarrend zijn, nummering loopt door elkaar en straatnamen staan niet aangegeven. Ook kaarten zijn, in verband met alle bouwprojecten en vernieuwingen, lang niet altijd up-to-date en hetzelfde geldt voor GPS systemen. Wij raden daarom aan om wel een auto met navigatiesysteem te huren, maar om er ook een voorgedrukte kaart bij te kopen bij een Virgin Store (er is er een op de bovenste verdieping van City Center).

Veiligheid

Voor alcohol en verkeer geldt een zero-tolerance beleid in Dubai en overtredingen op dat gebied worden dan ook zeer streng gestraft; met uitzetting of gevangenisstraf. Maar, op routes waar men harder kan rijden, wordt dit ook gedaan en de snelheidslimiet wordt standaard overtreden. Er zijn in Dubai naar verhouding meer dodelijke verkeersongelukken dan waar ook ter wereld, pas dus dubbel goed op!

Auto huren Dubai en tolwegen

Er zijn een aantal tolwegen in Dubai. Meestal is het zo dat de huurauto is voorzien van een soort registratiecode en worden de tolbedragen afgerekend op het moment dat je de auto inlevert.