Metro van Dubai

Metro dubai

Zelfs de metro in Dubai is indrukwekkend.

De metro van Dubai is mooi schoon, hyper modern en nog heel nieuw; de eerste lijn werd in 2009 geopend. Het is een goed lopend, onbemand systeem dat om de tien minuten rijdt tussen 5 uur ‘s-ochtends en 1 uur ’s-nachts. Het traject loopt van het vliegveld via Bur Dubai en Deira langs de kustlijn helemaal tot Jebel ali en omvat twee lijnen; de rode en de groene lijn.

Rode lijn

De rode lijn ligt tussen het Rashidya Station en Jebel Ali en heeft een lengte van maar liefst 52 kilometer. Er zijn 29 stations waarvan er 27 geopend zijn. De andere twee stations Jebel Ali Industrial en Energy zijn wel al klaar maar worden nog niet gebruikt omdat ze in nog onbebouwd gebied liggen.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Groene lijn

De groene lijn is met zijn 23 kilometer een stuk korter en heeft tot nu toe 16 stations. Het traject loopt van Etisalat met een boog door het centrum richting Health Care City. Het laatste deel van het traject naar Creek met de stations Al Jadaf en Creek, is nog niet geopend.

Metro dubai

De rode en groene lijn in kaart

Gebruik maken van de metro van Dubai

De metrostations zijn makkelijk te herkennen door de opvallende, moderne bouwstijl en bij grote wegen, zoals de Sheikh Zayed Road, zijn er metro ingangen aan beide kanten van de weg, zodat je niet hoeft over te steken.

Nolkaart

Metro dubai

De prepaid OV kaart voor toeristen

Het openbaar vervoer in Dubai is zeer goed georganiseerd. Je kunt je er makkelijk verplaatsen met de metro, bus en zelfs waterbus. Voor deze drie mogelijkheden kun je gebruik maken van de NOL kaart, een prepaid chipkaart. De rode chipkaart is speciaal voor toeristen, is 90 dagen geldig en kan 10 keer opgeladen worden. Wil je gebruik maken van de metro, dan moet je dus zo’n NOL kaart aanschaffen. Je kunt de kaart kopen op de metro- en busstations.

Tarieven

De tarieven voor deze Nolkaart zijn erg laag. Een dagkaart, waarmee je onbeperkt met alle drie de soorten openbaar vervoer kunt reizen, kost maar 14 AED, omgerekend ongeveer 3 euro.

Kijk voor meer informatie over de metro, de tarieven en meer op http://dubaimetro.eu/ of http://www.rta.ae .