Burj al Arab

Hotels Dubai

Het meest luxueuze hotel van de wereld; Burj Al Arab

De Burj Al Arab is weer een mooi voorbeeld uit het rijtje van excentrieke superlatieven van Dubai. Het is het naar verluidt het enige 7-sterren hotel ter wereld en is gebouwd op een kunstmatig eiland op 280 meter van de kust. Het ontwerp van het luxueuze hotel is van de hand van Tom Wright en is gebaseerd op de dhow, een typisch gevormd Arabisch schip.

Dineren op grote hoogte of diepte

De Burj al Arab is maar liefst 321 meter hoog en omvat een paar restaurants waar het een onvergetelijke ervaring is om te eten. Eén van deze restaurants is Al Muntaha (de hoogste), waar je op een hoogte van 200 meter met uitzicht op de Perzische Golf en Dubai kunt dineren. Je gaat er met een panoramische lift naartoe, wat al een ervaring op zich is. Een andere voorbeeld is het restaurant Mahara, waar je via een gesimuleerde reis onder water kunt komen. Het restaurant bevat een gigantisch diepzee aquarium.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Decadent

Het Burj al Arab is van een decadente luxe. Niet alleen is een kamer er erg duur, (onder de 500 dollar krijg je er niets en de koninklijke penthouse suite kost zo’n 40.000 dollar per nacht), maar ook tijdens de bouw van het hotel ging men de kosten bepaald niet uit de weg. Er wordt beweerd dat het hotel een slordige 650 miljoen dollar gekost heeft en dat het minstens 400 jaar volgeboekt moet zijn voordat de bouwkosten eruit gehaald worden!

Te duur voor jou?

Burj Al Arab

Het zevensterren hotel is te vinden op een eiland vlakbij de kust.

Kun jij je geen 500 dollar per nacht veroorloven? Schaam je niet, je bent daar geen uitzondering in. Wil je nou toch graag het hotel eens van binnen zien, dan kun je wel boeken voor een heus High Tea. De Burj al Arab Afternoon Sky Tea is 6 dagen per week te boeken en duurt van 1 tot half 5 ’s-middags. Passende kleding is zeer gewenst.

Kijk voor meer informatie en prijzen op de website: http://www.jumeirah.com/en/Hotels-and-Resorts/D e stinations/Dubai/Burj-Al-Arab/ .