Gouden Souk

Gouden souk

Goud is wat de klok slaat op de Gouden souk

Een bezoek aan de Gouden Souk is een belevenis die je eigenlijk niet mag missen tijdens je reis naar Dubai. Bij Arabieren denken we al snel aan oliesjeiks en goud en vooral dat laatste is een vooroordeel dat typerend, maar kloppend is. Een vrouw met een beetje aanzien draagt goud en een man met een beetje aanzien, gééft haar dat goud. De goudmarkt neemt dan ook een belangrijke plaats in, vooral als er over de bruidsschat onderhandeld moet worden. Als je er rondwandelt is het één en al ‘bling-bling’ en de goudprijzen liggen er over het algemeen lager dan bij ons; de moeite waard om je slag te slaan dus! Bovendien zie je hier juwelen met hele andere modellen en vaak extravaganter dan we hier gewend zijn.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Souk betekent gewoon ‘markt’ en dit is dan ook één grote overdekte markt met diverse juweliers en goudverkopers onder één dak; in totaal ongeveer driehonderd winkels met gouden sieraden, juwelen en horloges. De Gouden Souk is gevestigd in het commerciële hart van Deira, de zakenwijk van Dubai.

Bereikbaarheid

Gouden souk

Het goud is relatief goedkoop op de Gouden souk

Je kunt de Gouden Souk makkelijk met de metro bereiken. Je neemt dan de metro naar het Al Ras station. Als je daar uitstapt is het nog een paar minuutjes lopen. Een aanrader is echter om de abra te nemen. Dit is een traditionele boot die je voor 1 dirham over de Dubai Creek naar de Deira Old Souk Abra Station brengt, vanwaar het ook weer zo’n 5 minuten lopen is naar de Gouden Souk. Opstappen kan in Burj Dubai. Het is erg leuk om over de Creek te varen en de stad vanaf het water te bekijken.

Tip; op de Gold Souk zijn niet alleen maar juweliers. Ook straatverkopers zullen je allerlei moois aanbieden, vooral merkkleding en horloges. Pas daar mee op, want dit zijn bijna altijd namaakproducten en die mag je in de Europese Unie niet invoeren!