Jumeirah Moskee

Jumeirah Moskee

Het fotogenieke Jumeirah Moskee

Moskeeën zijn er in Dubai in overvloed, de een nog mooier dan de andere. Maar de Jumeirah Moskee, in de gelijknamige wijk, is zonder twijfel de meest opvallende. Deze grote en indrukwekkende moskee biedt ruimte aan zo’n 1200 gelovigen en is gebouwd in de middeleeuwse Fatimiden bouwstijl. De Jumeirah Moskee heeft twee minaretten met in het midden een prachtige koepel. Ook ’s-Nachts, met de fraaie belichting, is de Jumeirah Moskee een lust voor het oog.

Ook toegankelijk voor niet moslims

De Emiraten zijn zuinig op hun Godshuizen. De meeste moskeeën zijn dan ook prachtig om van de buitenkant te zien en te fotograferen. De Jumeirah Moskee is de enige moskee in de Emiraten die ook door niet-moslims bezocht kan worden en waar je ook de binnenkant van de moskee kunt bekijken.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Je kunt de moskee onder begeleiding bezoeken, maar krijgt dan ook een fantastische rondleiding. De organisatie van deze rondleidingen zijn in handen van het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Verder kun je alle vragen stellen die je maar wilt en je mag overal fotograferen. Onder het motto “Open doors, Open minds” zal de gids je vragen met liefde beantwoorden.

Gepaste kleding

Jumeirah Moskee

Dagelijks komen tot 1200 moslims in het Jumeirah Moskee

Je hoeft je voor een rondleiding niet aan te melden; ze vinden elke zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag plaats om 10.00. Wil je een rondleiding meedoen? Dan moet je om 9.45 uur bij de ingang van de moskee staan. De toegangsprijs is AED10 voor een tour door de moskee van ongeveer een uur. Kijk voor meer informatie op http://www.cultures.ae/index.php/ouractivities/jumeirah-mosque-visit .

Houd er wel rekening mee dat gepaste kleding vereist is; armen en benen moeten bedekt zijn, vrouwen moeten een hoofddoek dragen en bij de ingang moet je de schoenen uittrekken. Eventueel is er passende kleding te leen bij de moskee.

Grote Moskee

Ook de Grote Moskee aan de Al Musallah Road is erg mooi om te zien. Het bouwwerk werd later herbouwd, maar stamt oorspronkelijk uit 1900. De minaret van de Grote Moskee is de hoogste in de stad en typerend voor de skyline.