Dubai Museum (Al Fahidi-fort)

Dubai Museum

Nog voor je binnen bent, kun je al de sfeer van het museum proeven.

Het imposante Al Fahidi Fort is gebouwd rond 1787 ter bescherming van de stad tegen vijandelijke aanvallen vanuit het binnenland. Het is een typisch woestijnfort, compleet met kanonnen en kantelen. Daarom is het ook zo’n mooie locatie voor Dubai’s belangrijkste museum, dat er in 1993 de deuren opende en het verleden van de stad op een fantastische manier tot leven brengt.

In het museum

Laat je meevoeren naar lang vervlogen tijden in het oude Arabië. In het museum vindt je een fraaie collectie met archeologische opgravingen, maar ook een reeks levensgrote diorama’s. Ontmoet de parelvissers die ooit actief waren aan de oevers van de Dubai Creek, de woestijn Bedoeïenen die door het binnenland trokken en de dadelboeren die het land irrigeerden. Er is ook een levendige presentatie van een oude Souk en een moskee en je kunt een traditioneel huis bezoeken waar je kunt zien hoe het leven in de Emiraten was vóór de ontdekking van het ‘zwarte goud’; de olie. Verder leer je er over de Arabische architectuur en de visserij, maar één van de echte blikvangers is de collectie archeologische vondsten uit een graf uit de 3de eeuw voor Christus.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Praktische informatie over het Dubai Museum

Om bij het Al Fahidi fort te komen kun je ofwel langs de Al Fahidi Street lopen door de kleine straatjes van Bastakia, of je loopt er heen vanaf de Bur Dubai Souk.

De openingstijden van het Dubai Museum zijn als volgt:

Zaterdag tot en met donderdag van 08:30 -20:30 uur, en op vrijdag van 14.30 (na het vrijdagsgebed) tot 20.30 uur. Tijdens de heilige maand Ramadan zijn de openingstijden anders: van zaterdag t/m donderdag van 09:00 – 17:00 uur (i.v.m. het verbreken van het vasten) en op vrijdag van 14:00-17:00 uur.

Toegangsprijs: 3 AED per persoon, kinderen 1 AED.

Dubai Museum