Hotels Dubai

Hotels Dubai

Het meest luxueuze hotel van de wereld; Burj Al Arab

Het chique imago van Dubai komt ook tot uiting in het aanbod van hotels. Veel van ’s-werelds tophotels hebben ook één of meerdere vestigingen in het Arabische deelstaatje; Fairmont, Ritz-Carlton, Marriott, Raffles, Hyatt, Hilton, Raffles, Sheraton en Sofitel, om er maar een paar te noemen. De Jumeirah Group, in beheer van Dubai’s koninklijke familie, omvat ook een aantal van de betere resorts en hotels zoals bijvoorbeeld Burj Al Arab, één karakteristieke bouwwerken in de skyline van Dubai.

Langs de Jumeirah Beach en op Palm Island liggen de meeste exclusieve en dure hotels en resorts. De stranden zijn hier prachtig met wit zand, wuivende palmbomen en azuurblauw water. De meeste hotels en resorts hier beschikken over thermen, sport clubs, gezondheidsclubs, strandcentra met allerlei soorten watersport, allerlei evenementen en nog veel meer.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Ook aan de Sheikh Zayed Road liggen indrukwekkende hotels voor de beter bedeelde reiziger, denk bijvoorbeeld aan Dubai’s Twin Towers; de Emirates Towers.

In de oude stad, Deira en Bur Dubai, is het allemaal wat minder blits. De sfeer is wat authentieker en de beste hotels daar zijn de hotels die uitkijken over de baai. Dat zijn dan ook de duurste hotels in dat stadsdeel. Maar als je liever een hotel hebt dat iets minder duur is, dan zit je in Deira en Bur wel goed, maar kijk goed uit met het boeken van de goedkoopste hotels daar. Deze zijn namelijk veelal in gebruik voor prostitutie en dus niet echt aan te bevelen.

Hotels Dubai & uitgaan

Het grootste deel van het uitgaansleven in Dubai vindt plaats in en rond het hotelwezen. Dit heeft te maken met het feit dat de hotels de enige horeca ondernemingen zijn in het land waar alcohol geschonken mag worden. Dat is ook de reden waarom de meeste toprestaurants ook in een hotel gevestigd zijn.

Prijzen hotels Dubai

Hotels Dubai

Voor ongeveer €44/nacht verblijf je in Semiramis Hotel Dubai

Hoewel er veel chique en duur is in Dubai, zijn er ook wel goedkopere accommodaties te vinden. Hieronder een kort overzicht met een aanduiding van de prijzen. Dit is slechts een benadering om je een beetje een idee te geven, voor precieze prijzen zal je het hotel in kwestie moeten benaderen.

Budgethotels die toch goed zijn zijn bijvoorbeeld het Semiramis Hotel Dubai (€ 44,-), het Karma Hotel (€ 50,-) en het Pacific Hotel (€ 60,-), middenklasse hotels Dubai zijn bijvoorbeeld het Arabian Park Hotel (€ 70,-) en XVA Gallery (€ 100,-) en topklasse hotels hebben ook uiteenlopende prijzen. Het Royal Mirage kost zo’n € 505,- per nacht, Al Maha Desert resort & spa € 1070,- en bij het Burj Al Arab Hotel ben je al gauw zo’n € 1585,- per nacht kwijt!

Voor een goedkopere overnachtingen in één van de hotels Dubai, raden wij aan een all-in aanbieding te boeken. Dat is meestal de meest voordelige optie voor een heerlijke vakantie in Dubai!