Munteenheid Dubai

dirham

De dirham, de munteenheid in Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten, bestaande uit Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah, hebben de dirham als wettig betaalmiddel. In Dubai staan de prijzen dan ook in deze munteenheid aangegeven, afgekort als AED. De koers ten opzichte van de Euro is rond de vijf; 1 Euro is rond de vijf Dirham.

Munteenheid Dubai; biljetten en munten

De Dirham wordt weer onderverdeeld i n 100 Fils. Er zijn biljetten uitgegeven van vijf, tien, vijftig, honderd, tweehonderd, vijfhonderd en duizend Dirham en daarnaast zijn er munten van één Dirham en van één, vijf, tien, vijfentwintig en vijftig Fils.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Betalingsmogelijkheden

Je zal ontdekken dat betalen in Dubai helemaal niet moeilijk is. Je kunt buitenlandse valuta onbeperkt in- of uitvoeren en omwisselen, in bijna alle restaurants, hotels, excursiebedrijven en ook veel winkels worden creditcards gewoon geaccepteerd en ook pinautomaten zijn er in overvloed. Creditcards worden in de grotere hotels en restaurants geaccepteerd. Zorg dat je met een ‘vette’ bankrekening op reis gaat als het enigszins mogelijk is; in Dubai zijn veel leuke, extreme dingen te doen en één daarvan is shoppen! De meest luxueuze winkelcentra waar je uren kunt rondlopen en volle tassen mee naar huis kunt nemen. Daarnaast is er natuurlijk ook de Gold Souk die je moet bezoeken…..

De prijzen in Dubai liggen over het algemeen iets lager dan bij ons en bovendien is afdingen heel gewoon. Alleen niet in restaurants e.d., daar zijn de prijzen vastgelegd.

Pinnen in het buitenland

Veel banken hebben hun beleid voor wat betreft pinnen in het buitenland veranderd. Dit in verband met de problemen die er in het verleden ontstonden door skimmers, die vervolgens in het buitenland een rekening helemaal leegplunderden. De optie voor het pinnen in het buitenland is dan ook standaard geblokkeerd. Neem even contact op met je bank om deze functie te activeren. Overigens is dat meestal ook mogelijk via internetbankieren als je al in het buitenland bent, maar het is uiteraard beter om op zeker te spelen en vervelende verassingen te voorkomen.