Dubai Creek

Dubai Creek

Met de watertaxi in de Dubai Creek

De Dubai Creek is een inham, een natuurlijke haven in Dubai-stad. Deze haven is een bruisende levensader die de stad in twee delen verdeelt; de wijk Deira ten noorden van Dubai Creek en Dubai Bur ten zuiden ervan. Al eeuwen is de haven het toneel van handelaren die tussen Afrika en India/Azië heen en weer reisden en hier hun waren te koop aan boden. Ook vandaag kun je er nog steeds traditionele dhows zien varen, en je kunt er zelfs een boottochtje in maken!

Met de waterbus of –taxi door Dubai Creek

Het is mogelijk om naar de andere kant van de stad varen door op een waterbus of –taxi te stappen. Het is een leuke ervaring om de stad en de indrukwekkende skyline vanaf het water te bekijken. Je kunt de boot nemen om bijvoorbeeld naar de Gold Souk of de Kruiden Souk te gaan, of je vaart naar de Bur oever en maakt een wandeling over de Creek Promenade.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Dubai Creek

De Al Garhoud brug bij nacht.

Uiteraard zijn er ook bruggen over en zelfs een tunnel onder de Dubai Creek. De bekendste bruggen zijn de AL Maktoum brug en de Al Garhoud brug. Tussen de twee bruggen, aan de Bur-zijde ligt overigens een fraai park; het Creekside Park. Het is één van de mooiste parken in de stad waar je kunt picknicken, de thematuinen bezoeken, de speeltuin ingaan of een ritje maken in de kabelbaan. Het is ook de locatie van het beroemde Dubai Festival City, een winkelproject met ruim vierhonderd winkels, zeventig restaurants en cafés, een festivalplein en festivalcentrum. Helemaal aan het einde van de Creek ligt het natuurgebied de Ras Al Khor Wildlife Sanctuary, een vogelreservaat met drie schuilhutten. Je kunt hier wel 200 soorten vogels spotten waaronder de elegante flamingo, die tot de vaste bewoners behoort.

Aan de Deira-zijde, na de al Maktoum brug vind je de Dubai Creek Golf en Yacht club; een luxe jachthaven, waar je een motorjacht kunt huren. Wil je de greens op? De Dubai Creek Golfclub is heeft zowel een 9 holes als een 18 holes baan met mooi uitzicht op de Creek.

Varend dineren

Een populair uitje in Dubai is een dhow cruise, waarbij je over de prachtige Dubai Creek vaart en ondertussen lekker wordt verwend met een heerlijk diner; op en top Dubai!