De Kruiden Souk

De Kruiden Souk

Heerlijke specerijen in tientallen kleuren

Een souk is een Arabische markt en er zijn verschillende van deze markten te vinden in Dubai. De bekendste is hoogstwaarschijnlijk de Gold Souk, waar voor een lage prijs gouden sieraden kunt kopen. De Kruiden Souk ligt daar vlak naast en deze markt kun je al van een afstand ruiken.

Geuren en kleuren

De Arabische keuken staat bekend om de rijkdom aan smaak en geur. Er wordt dan ook volop gebruik gemaakt van allerlei kruiden en specerijen. Veel van deze specerijen kennen wij in Nederland ook, maar er zijn er ook veel die minder bekend zijn. Op deze markt worden al je zintuigen geprikkeld; smalle paadjes met diverse kraampjes en winkeltjes die de kleurige en geurige kruiden uitstallen. Sommigen zijn vooral op lokale specerijen gericht, andere meer op verschillende soorten thee en weer anderen bieden vooral gedroogd fruit. Veel kruiden hebben ook een geneeskrachtige werking en veel van deze verkopers kunnen je daar alles over vertellen. Daarnaast zijn er uiteraard ook veel geïmporteerde producten zoals Aziatische kruiden en thee.

Bekijk nu de beste Dubai vakantie aanbiedingen

Onderhandelen

De Kruiden Souk

Er wordt van alles gedaan om op te vallen op de markt.

De verleiding voor al deze exotische producten is groot en de kans dat je met lege handen weer naar je hotel terug gaat is klein! Het is hier de normaalste zaak om flink over de prijzen te onderhandelen. Laat je hierbij volop gaan, want voor buitenlanders rekenen kooplui vaak de dubbele prijs! Een ander punt waar je misschien wat moeite mee hebt, is de vasthoudendheid van de verkopers. Ze trekken je haast mee naar binnen zodat je bij hun koopt en niet bij een ander. De beste manier om daar mee om te gaan is zo ongeïnteresseerd mogelijk rond te lopen (toon je interesse dan denken ze al snel beet te hebben!) en zelf net zo vasthoudend te zijn als de verkoper en gedecideerd nee te zeggen als je iets niet wilt.

Openingstijden:

Dagelijks van 10:00 – 13:00 en 16.00 – 22.00 uur. Vrijdag gesloten.